• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

2018-03-21

/Files/images/2018_rk/29497777_1681337195265887_8686254370393686016_n.jpg

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. Цього дня 132 роки тому ( 1882 р.), німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікробактерії (збудника) туберкульозу.
Напередодні Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу Снігурівська районна бібліотека ім..В.Бойченка разом з районним товариством Червоного Хреста та Снігурівською ЦРЛ провели лекцію-презентацію «Туберкульоз сьогодні – факти і перспективи».
«Біла ромашка – символ чистих легенів та боротьби з туберкульозом…», - саме такими словами бібліотекар Кориновська О.Г. розпочала захід для учнів ЗОШ №1 9-10 класів та Снігурівського професійного ліцею.Продовжив лекцію-презентацію про симптоми, перебіг і наслідки туберкульозу головний лікар Снігурівської ЦРЛ Коврига М.Л. Впродовж заходу старшокласники не тільки дізнавалися про хворобу, а й задавали питання. Разом переглянули відеоролики «Туберкульоз – що це?», «Туберкульоз та його профілактика». Микола Леонідович зазначив: «Інформованість набагато краще. Принаймні можна сказати, що Ви станете обережнішими, оскільки вже знаєте, як можна заразитися цією хворобою, знаєте ознаки захворювання. Тож,відповідно,уважніше будете слідкувати за станом свого здоров’я і, звичайно, зможете відрізнити туберкульоз від звичайної простуди.»
Голова районного товариства Червоного Хреста Баніт Т.А. проінформувала присутніх про глобальну епідемію туберкульозу і дала зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можна і треба.Всі учасники заходу ознайомилися з інформаційними буклетами та іншою друкованою продукцією, яку надало товариство Червоного Хреста.
Учасники заходу одностайно підтримали думку про те, що кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе туберкульоз, щоб захистити себе, своїх близьких і рідних від цієї хвороби.
Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi