• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бібліотека для дітей як орієнтир і організатор доступу до сучасногоінформаційного простору

Бібліотека для дітей як орієнтир і організатор доступу до сучасногоінформаційного простору

2018-04-25

/Files/images/2018_rk/IMG_5147.JPG

Бібліотека для дітей як орієнтир і організатор доступу до сучасногоінформаційного простору

Під такою назвою 25квітня на базі Снігурівської районної бібліотеки ім. В.Бойченка пройшов семінар для бібліотечних працівників Снігурівської ЦБС .

Відкриваючи семінар, директор Снігурівської ЦБС А.А.Косій звернула увагу слухачів на те, як змінюються можливості бібліотек за останній період. Сьогоднішнє завдання бібліотеки – формування нового бібліотечного простору, нових підходів, де бібліотека виступає як центр книги і читання. Необхідно організувати роботу закладу так, щоб свій вільний час дитина бажала проводити в бібліотеці, щоб за будь-якою інформацією діти зверталися у першу чергу до бібліотеки!

З презентацією-оглядом «Про дитячу книгу,читання у сучасному медіа суспільстві» виступила заступник директора по роботі з дітьми Снігурівської ЦБС К.Б.Хіміченко, яка наголосила, що одним із головних завдань бібліотек на сучасному етапі є підтримка, розвиток і просування дитячого читання у співпраці з іншими організаціями і установами, розповіла про традиційні та нові види промоції книги та читання,

Бібліотекарвідділу обслуговування учнів 5-9 класів Снігурівської РДБ С.О.Пасічник підготувала консультацію «Сучасному підлітку-сучасну книгу українською». З відео презентацією «Залучення користувачів-дошкільників та молодших школярів до книги,читання і бібліотеки» виступила бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Снігурівської РДБ Н.М.Кецман, яка наголосила, що одним із завдань бібліотеки є створення умов для розвитку дитини. І найефективнішим в роботі з наймолодшими читачами є використання ігрової методики.

Методист Снігурівської ЦБС І.Р.Євдокимова провела ділову гру «Впровадження креативних ідей у професійний бібліотечний простір»та познайомила присутніх з загальносистемним проектом «Сільська жінка: творимо новий портрет», мета якого зламати стереотипи щодо сільських жінок,створити новий портрет сільської жінки, підтримати ділову активність сільських жінок, популяризувати сільську жінку, залучити більше сільських жінок до користування бібліотеками..

Презентацію книги «СНІГУРІВЩИНА: ІЗ МИНУЛОГО – В МАЙБУТНЄ» провела бібліограф Снігурівської ЦБС Чередник І.І. та надала методичну консультацію щодо методики проведення презентації книгив сільських бібліотеках ЦБС. В роботі семінару взяла участь директор централізованої бухгалтерії з обслуговування культурно-освітніх закладів Чугай Т.Я.

На закінчення було проведено круглий стіл,на якому обговорювались різноманітні аспекти роботи бібліотеки. До відома бібліотечних працівників доведено Положення про конкурси: Всеукраїнський конкурс читців за романом Надії Метзгер “Укулеле” , загальнонаціональний фотоконкурс «Великі світлини маленьких місць: моя громада — наше майбутнє».

/Files/images/2018_rk/IMG_5136.JPG

/Files/images/2018_rk/IMG_5127.JPG

/Files/images/2018_rk/IMG_5122.JPG

/Files/images/2018_rk/IMG_5120.JPG

/Files/images/2018_rk/IMG_20180425_111809.jpg

/Files/images/2018_rk/IMG_20180425_111332.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi