• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Правопросвітницька година спілкування «Правова культура - міцність держави»

Правопросвітницька година спілкування «Правова культура - міцність держави»

2018-12-14

/Files/images/2018_rk/DSCN2716.JPG

14 грудня Снігурівська районна бібліотека ім..В.Бойченка провела правопросвітницьку годину спілкування «Правова культура - міцність держави». На захід були присутні Марковський В.О. - керівник філії бюро безоплатної правової допомоги та начальник відділу активної підтримки Снігурівської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Хижняк О.В.

Захід розпочала бібліотекар Зіньковська В.І. ,яка провела презентацію «По лабіринтах права: права та обов’язки молоді».

В рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» Володимир Олександрович розкрив учням 10-х класів ЗОШ №1 питання реалізації та захисту прав, обов’язків людини і громадянина, які містяться в Конвенції ООН про права дитини, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.Окрім цього, школярі отримали змогу ознайомитися з буклетами про права громадян, які представлено на тематичній книжковій виставці «Я маю право», боротьбу з домашнім насильством, отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Наприкінці заходу присутні дійшли до висновку, що розуміти права людини можна як завгодно, проте втілення в життя цих прав залежить від правильних, а головне законних механізмів охорони, захисту та реалізації прав людини і основоположних свобод, які існують як в державі, так і поза ї межами.

На завершення Хижняк О.В. провела флеш моб «Я маю право!» та правові шаради на юридичну тему.

Кiлькiсть переглядiв: 247

Коментарi