Незгасаючий подвиг безсмертя.

2019-05-07

/Files/images/2019_rk/P5031181.JPG

/Files/images/2019_rk/P5031180.JPG

Незгасаючий подвиг безсмертя.

З кожним роком віддаляються від нас події війни. Та ми не маємо морального права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої світової (1939)-1945рр., загинув від тортур у нацистській неволі та намагався вижити і боротися на окупованій землі, хто здобував Велику Перемогу. Вшановуючи пам'ять героїв Другої світової війни ,з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення (8 травня) і Дня Перемоги (9 травня) Снігурівська районна бібліотека ім. В. Бойченка провела історичний репортаж - екскурс «Маки пам’яті» для учнів 10-х класів ЗОШ №1.

Бібліотекар Кориновська О. Г. розповіла, що підростаюче покоління мало знає про тих, хто ціною власного життя відстояв свободу нашої Вітчизни та врятував Європу від фашистського поневолення. Тому мета заходу - зберегти спогади про ту страшну війну та віддати данину глибокої поваги героїзму і самовідданості воїнів Другої світової.

Запрошений на захід екскурсовод районного історико - краєзнавчого музею Заяць А. В. розповів про події Другої світової війни,про величезні втрати - як людські, так і матеріальні, яких зазнала Україна внаслідок цієї жорстокої, кривавої боротьби. Доповненням до заходу стали зворушливі відеоматеріали, які розкрили увесь трагізм долі українського народу у Другій світовій війні.

До заходу бібліотекарі підготували тематичну книжкову виставку «Незгасаючий подвиг безсмертя» ,яка ознайомила користувачів бібліотеки з виданнями про події воєнного лихоліття.

Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… І подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу.

Присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

/Files/images/2019_rk/P5031172.JPG

/Files/images/2019_rk/P5031177.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi